Η περιοχή μας

Το Ionion Beach Apartment Hotel προσφέρει εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε ένα ιδανικά τοποθετημένο σημείο που επιτρέπει την πρόσβαση σε όλες τις ενδιαφέρουσες περιοχές της Ηλείας και όχι μόνο!

Μόλις μισή ώρα μακριά από την Κυλλήνη, 2 χ.μ. από το Αρκούδι, 26 χ.μ. από την Αμαλιάδα και ούτε 2 ώρες από τη Ζάκυνθο, το Ionion Beach Apartment Hotel προσφέρει πληθώρα επιλογών για αξέχαστες εξορμήσεις.

Η Ηλεία

Η Ηλεία, βρίσκεται βορειοδυτικά της Πελοποννήσου, και σύμφωνα με την εθνική απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 159.300 κατοίκων. Ο Πύργος είναι η πρωτεύουσα του νομού Ηλείας με πληθυσμό περίπου 35.000 κατοίκων και έκταση 2.631 τ.χμ. Βρίσκεται περίπου 100 χ.μ. νότια της Πάτρας και 310 χ.μ. δυτικά της Αθήνας.

Ιστορικά, ο νομός Ηλείας περιλαμβάνει την επικράτεια των αρχαίων πόλεων-κρατών της Πίσσας, Τριφυλίας, Ακρώρειας και Ήλιδος. Το έδαφος του νομού είναι πεδινό και ημιορεινό, με λίγα οροπέδια στα ανατολικά και νότια, όπως η Φολόη, που αποτελεί προέκταση του Ερύμανθου του οποίου ένα μέρος του κυρίου όγκου του εκτείνεται εντός του νομού, το όρος Λαπίθας και η Μίνθη.

Κυριότεροι ποταμοί είναι ο Αλφειός και ο Πηνειός που στις ακτογραμμές έχουν δημιουργήσει λιμνοθάλασσες και σημαντικούς υδροβιότοπους, όπως η Στροφιλιά και ο Καϊάφας.

Πρόσβαση στο ξενοδοχείο

Μπορείτε να φθάσετε ποικιλοτρόπως στην Ηλεία και κατ’ επέκταση στο Ionion Beach Apartment Hotel.

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου πραγματοποιούνται πολλές πτήσεις charter από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες στο κοντινό αεροδρόμιο του Αράξου ενώ ασφαλώς υπάρχει δυνατότητας πρόσβασης και μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οδικώς, μπορείτε να φθάσετε μέσω Ι.Χ., τρένου και ΚΤΕΛ από την Αθήνα ή σχεδόν κάθε μεγάλη πόλη της Ελλάδας, ενώ μέσω θαλάσσης, η πρόσβαση στην περιοχή πραγματοποιείται από τα λιμάνια της Πάτρας, της Καλαμάτας και της Κυλλήνης.

Αξιοθέατα

Η Ηλεία, αυτή καθεαυτή, κρύβει έναν σπάνιο θησαυρό από μνημεία που αποτυπώνουν τη σπουδαία ιστορία και την αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής. Στα σπουδαία κέντρα της Ορθοδοξίας, που βρίσκονται διάσπαρτα στην πεδιάδα και στα βουνά αυτού του τόπου, διασώθηκε παρά τις εναλλαγές Φράγκων και Οθωμανών κατακτητών η ελληνική παράδοση, παιδεία και πίστη.

Πολλά είναι τα αξιοθέατα που μπορείτε να θαυμάσετε στην πόλη του Πύργου· κυρίως κτήρια νεοκλασικά, την κεντρική πλακόστρωτη πλατεία, καθώς και εκκλησίες και μοναστήρια με μεγάλη ιστορική σημασία. Το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, η Δημοτική Αγορά και το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» αποτελούν όμορφα δείγματα νεοκλασικών. Στολίδια της πόλης αποτελούν και η Δημοτική Πινακοθήκη αλλά και η Δημόσια Βιβλιοθήκη με 20.000 και πλέον τόμους.

Όμως δεν είναι μόνο ο Πύργος. Η Αρχαία Ολυμπία, αποτελεί έναν must προορισμό αφού είναι η γενέτειρα και ο βωμός των Ολυμπιακών Αγώνων και είναι γνωστή σε ολόκληρη την Υφήλιο. Λίγο έξω από την πόλη μπορεί κανείς να επισκεφθεί τα μοναστήρια της Ζωοδόχου πηγής (9 χ.μ.) και της Παναγίας της Κρεμαστής (11 χ.μ.) που παρουσιάζουν έντονο θρησκευτικό ενδιαφέρον.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Επιτάλιο (7 χ.μ. από τον Πύργο) όπου διασώζονται τμήματα οικισμάτων ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων της αρχαίας πόλης, ενώ λίγο μακρύτερα βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης Ωλένης που κατοικούνταν από τη Μυκηναϊκή εποχή. Τέλος, το λιμάνι της πόλης, το Κατάκολο, αποτελεί σημείο αναφοράς της περιοχής και συγκαταλέγεται επίσης στους προορισμούς που αξίζουν την προσοχή σας.

Όσον αφορά τις παραλίες του νομού Ηλείας, αυτές, εκτείνονται σε μήκος εκατοντάδων χ.μ. από τα σύνορα με το νομό Αχαΐας, μέχρι τα αντίστοιχα με το νομό Μεσσηνίας, προσφέροντας πληθώρα επιλογών για δροσερές καλοκαιρινές αποδράσεις. Ήσυχα ταβερνάκια αλλά και πιο θορυβώδη παραλιακά μπαρ που σφύζουν από ζωή θα δώσουν άλλο χρώμα στις διακοπές σας, χωρίς να λείπουν οι απόκρημνες και ανεξερεύνητες παραλίες.

Οι πιο γνωστές παραλίες του νομού είναι οι οργανωμένες, Κουρούτα (κοντά στην Αμαλιάδα) και Άγιος Ανδρέας (κοντά στο Κατάκολο) και η λιγότερο οργανωμένη, αλλά εξαιρετικής ομορφιάς και πολυσύχναστη παραλία της λίμνης Καϊάφα.

Δραστηριότητες

Στην περιοχή υπάρχουν αναρίθμητες δυνατότητες για πλήθος δραστηριοτήτων, είτε ταξιδεύετε οικογενειακά, είτε ως ζευγάρι, είτε με μεγάλη παρέα ή και ατομικά.

Όσοι διψούν για περιπέτεια, υπάρχει πλήθος θαλάσσιων σπορ όπως Wind-surfing, Kite-surfing, και Jet ski.

Για όσους αγαπούν το ψάρεμα, οι τοποθεσίες Βράχος, Φουρνιά, Ανάληψη, Κεφαλόπετρα, Καυκαλίδα, Καλαφάτες άλλα και άλλα μέρη προσβάσιμα με φουσκωτό σκάφος είναι ό,τι πρέπει για αυτόν τον σκοπό.

Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα ενθουσιαστούν τις πολλές επιλογές για μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους διαδρομές, όπως:

  • Ο γύρος των ακτών, από την Κυλλήνη ως τα Λουτρά & το Αρκούδι (περίπου 5 ώρες)
  • Από το Νεοχώρι στο Χαμολιό κι από το Κάστρο ως την Ανάληψη (περίπου 2,5 ώρες)
  • Από την Κάτω Παναγιά, στη Βλαχέρνα μέχρι την Ανάληψη (περίπου 2 ώρες)

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν το καλοκαίρι τα Φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας και της Αρχαίας Ήλιδας με αξιόλογες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Στο τουριστικό χωριό Κάστρο Κυλλήνης θα βρείτε γραφικές ταβέρνες & πολλά μοντέρνα μπαράκια και καφετέριες για διασκέδαση και ψυχαγωγία.